Victoria Beckhams bubblegums skor!

onsdag den 18:e mar @ 22:30

victoria beckhams bubblegum pink heels

 

Asså kolla vad snygga. Om man kunde köpa dom här så skulle jag gjort det på en gång ;)

 
Blekrosa läppar

tisdag den 17:e mar @ 19:09

Det är ju väldigt populärt med rosa läppar nuförtiden, speciellt ljusrosa/babyrosa/bubblegumrosa osv. Här är iallafall lite tips på märken och färger;

 

 

 

 

Bubblegumrosa läppstift från MAC som kallas Saint Germain.

 

Ljusrosa läppstift ifrån MAC som kallas California Dreamin'.

 

Babyrosa läppstift ifrån Silverbullet, färg 9.

Tips/frågor & svar om blondering

söndag den 8:e mar @ 21:53

Min dator har hållt på krånglat hela dan så har inte kunnat komma in på internet osv så de har inte vart så kul :/ Men nu funkar det! :D

 

Just nu gör jag inte så mycket, lyssnar på musik & kollar runt lite här och där..

Hittade de här tipsen/svaren & frågorna som dom flesta ställer sig när man ska blondera håret;

 

 

Hur gör man?

Man bleker helt enkelt håret väldigt mycket. Man måste bleka bort så mycket pigment från håret att det ser vitt ut, och blondering är enda vägen. Vissa menar att man helst ska använda svagt blekmedel flera gånger, medan andra menar att starka blekningar är bäst. 
Själv tycker jag att man ska försöka få tag på en så stark blekning som möjligt. Är ens hår mörkt måste man ändå göra flera blekningar. Och det har en risk att bli väldigt dyrt ifall man bara bleker väldigt lite i taget.Är det bättre att gå till frisören?

Även frisörens blonderingsmedel sliter på håret. Fördelen kan ju vara att du får det mer jämt gjort, ifall du känner dig osäker. Vissa frisörer vill inte bleka hår vita just därför att flera blonderingar sliter så otroligt mycket på håret. Den största nackdelen med blekning hos frisör är att det kostar väldigt mycket mer än om man köper blondering och gör det själv.Var köper man vit hårfärg?

Vit är ingen färg man kan färga håret i, vit är uteblivanden av färg i håret. Det närmaste man kan komma vit hårfärg är kanske sprayfärg som lägger sig som ett lager ovanpå håret och försvinner när man tvättar det.Mitt hår är gult, vad gör jag nu?

Hår blir ofta gula när man bleker dem, beroende på vilken hårfärg man utgår ifrån. Det beror på att det röda pigmentet i håret är det som stannar kvar längst när man försöker bleka det. De röda/orangea/gula nyanserna är alltid de som försvinner sist. Även om ditt hår inte är rött så finns det ändå röda nyanser i de flesta hårfärger, t.ex. i svart finns mycket rött. För att få bort det gula måste du helt enkelt bleka mer. Är ditt hår vitblont med endast en svag nyans av gult kan silverschampoo eller neutraliseringstoning ta bort den gula tonen.Vad är silverschampoo, hur fungerar det?

Silverschampoo är ett schampoo som är lila och lägger till en lila nyans till håret. Då gult är motsatsen till lila tar det lila ut den gula färgen. Håret kan också bli svagt blåtonat, men det brukar försvinna efter ett tag. Är ditt hår fortfarande gult efter att du använt silverschampoo är det förmodligen för gult för att det ska få någon effekt, alltså måste du bleka mera. 
 Silverschampoo använder man istället för sitt vanliga schampoo ungefär en gång i veckan, eller så ofta som man tycker att det behövs. Ofta lämnar man i schampoot ca fem minuter i håret för att det ska hinna verka. Silverschampoo kan man köpa hos frisörer och finns i olika märken, bland annat Matrix, Loreal och Kms. Det kostar runt 100 kronor.Vad är neutraliseringstoning, hur fungerar det?

En neutraliseringstoning är en vanlig toning, också svagt lila och fungerar på samma sätt som silverschampoot, d.v.s. den tar ut den gula tonen i håret. Toningen kan användas så ofta man tycker att den behövs. Toningen kan köpas hos frisörer i olika märken, även Stargazer har en i sin serie La Riche. Toningens neutraliserande effekt mattas av alltefter att man tvättar håret.Vad ska man bleka med?

Jag skulle vilja rekommendera den starkaste blekning du hittar. Andra menar att man ska använda slingblondering, då de säger att det är starkare än märkets 'vanliga' blonderingar. Nackdelen med att använda slingblondering är att det är ungefär hälften så mycket blonderingsmedel i varje förpackning, vilket gör din blondering ungefär dubbelt så dyr. Det finns också de som pratar om avfärgning. Vad jag har förstått så är avfärgning precis samma sak som en stark blekning (medel man häller i håret för att få tillbaka sin naturliga hårfärg existerar tyvärr inte ännu). Så visst kan du använda något som på förpackningen kallas för avfärgning, fast du får ungefär samma effekt som om du hade valt samma märkes starkaste blekning.Vilka blonderingsmärken är bäst?

Det här är endast mina personliga åsikter. Bäst är kanske att leta sig fram till en blekning som passar en själv. Det finns nog ungefär lika många åsikter om blekmedel som det finns personer som har provat dem. (Alla de blekningar jag nu skriver om är märkets starkaste blekning, oftast de som kallas "bleker upp till sex nyanser", "bleker fyra till sex nyanser", "för mörkt hår" eller liknande). 
Jane Hellen talas det gott om. Många säger att det bleker ovanligt mycket och att det gjorde deras hår vitt på första försöker. För mig är det bland det sämsta blekmedel jag provat, det gjorde mitt hår gult (som i vanliga fall blir rätt vitt efter en blekning), och det gula höll i sig, även efter silverschampoo och neutraliseringstoning. 
Jerome Russels blekning för mörkt hår är å andra sidan den absolut bästa blekning jag har provat, även till hår som inte är mörka. Den bleker håret snäppet mer än alla andra märken jag provat. Dessutom ger den en vit ton, istället för en gul, som många andra gör. Enda nackdelen är att den är extremt svår att få tag på. Då och då har den skymtats på olika Domus och Ica-affärer runt om i landet, men inget vet riktigt säkert. Ibland går det att beställa över internet också, men oftast vill de inte skicka blekmedel då det innehåller mindre trevliga kemikalier. 
Stargazer har en riktigt stark blekning. Jag har inte provat den själv. Jag vet två personer som säger att det är den kraftigaste och bästa blekning de testat, dessutom har jag hört rykten (sanna?) om två personer som tappat håret av just denna blekning. 
Viva har också en blekning. Jag tycker att den är dålig. Den är så otroligt torr att det behövs väldigt många flaskor. Till ett hår lite över axlarna fick jag en gång använda ca fyra flaskor. Måsta man använda fyra flaskor till varje blekning blir det väldigt dyrt efter ett tag. Den bleker dessutom inte särskilt ordentligt och ger ett rätt gult resultat. 
Poly Color har en blekning som är helt okej. Den har bra konsistens, lagom blöt, men bleker tyvärr inte så mycket, ungefär lika mycket som Vivas. 

Loreal har också blekningar som duger, med ungefär samma effekt som Poly Color. 
Depend heter en blekning som är snäppet bättre än Loreal, Poly Color och likvärdiga. Den är rätt sällsynt, finns för ljust och mörkt hår och den orangea/gula förpackningen ser ut som om den stigit rätt ut ur åttiotalet. Den för mörkt hår (bleker mer än den för ljust hår) brukar jag använda istället för Jerome Russels ifall jag inte lyckas få tag på den. Till en början ger den en ganska gul ton på håret som av någon konstig anledning brukar försvinna (antingen med tiden eller med silverschampoo) efter ett tag. En annan nackdel med den är att den är ganska torr. Halva förpackningen räckte med nöd och näppe till en utväxt på ungefär 2 cm i ett tunt hår. 
     


Hur går blonderingen till?

I varje blonderingsförpackning finns en ordentlig beskrivning som det bara är att följa. Det är skönt att inte ha nytvättat hår när man bleker då man inte har tvättat bort det skyddande fettet som man annars tvättar bort från hårbotten. Blondering är nämligen starkt och förmodligen kommer det att svida i din hårbotten medan den är i håret. Man ska inte heller ha några hårprodukter i håret då de kan hindra blekningen från att komma åt håret ordentligt. Huden nära hårfästet kan man smörja in med en fet salva, som t.ex. vaselin, för att skydda huden från blekmedlet. 
Oftast ska blekningen appliceras i torrt hår. Man börjar där håret är som mörkast och ser till att hela tiden vara noggrann så att blonderingen kommer överallt. Det kan vara praktiskt att dela upp håret i små benor och slingor, eller att använda en liten färgningsborsteborste. Bäst är förstås att ha någon som gör det åt en, eftersom de kan se ditt eget hår bättre än vad du kan. 
När hela håret är täckt väntar man och sedan sköljer man ur. Sedan använder man medföljande efterbehandling. Finns det ingen sådan kan man ta vanligt balsam eller använda en hårinpackning, håret blir nämligen väldigt torrt av blonderingen. 
Själv brukar jag låta blonderingen sitta mycket längre än vad som står i anvisningarna. Jag brukar låta den sitta runt 90 minuter för att det ska bleka ordentligt, men detta är helt på egen risk.Hur många gånger måste jag bleka?

Detta beror helt på vilken hårfärg du har, och ifall ditt hår är färgat eller inte. Är håret färgat

kräver det oftast fler blekningar än ofärgat hår. Här är ungefärligt för hur många blekningar

som behövs för att få en vitblond hårfärg, men detta behöver inte alls stämma. Mycket beror på vilket blekmedel man använder samt nyansen på håret.
     ljusblont till mellanblont: ca 1-2 blekningar
     mörkblont till brunt: ca 2-3 blekningar
     brunt till mörkbrunt hår: ca 3-4 blekningar
     mörkbrunt till svart hår: ca 3-10 blekningarSliter det mycket på håret?

Ja, blondering sliter väldigt mycket på håret. Särskilt när det krävs många blonderingar. Var beredd på en ganska förändrad hårkvalitet. Att bleka håret vitt är inget att rekommendera ifall ditt hår redan är slitet. Det kan gå av, eller få tuggummikvalitet. Vänta då tills det är i gott skick igen.Hur länge ska jag vänta mellan varje blondering?

Så länge som möjligt, så att håret får återhämta sig. Var väldigt snällt mot håret mellan blekningarna. Använd inpackning, balsam, tvätta inte håret för ofta, var försiktig med att föna och torka håret med hårtork, håll det borta från sol och kamma det absolut inte medan det är blött. Då håret är blött är det extremt skört, var också försiktig när du torkar håret med handduk. Använd borstar i naturmaterial och var försiktig när du reder ut tovor och kammar och borstar håret. Tupera så lite som möjligt. Försök inte reda ut tuperingen utan att först ha använt balsam, och red då ut det i torrt hår. Ett blonderat hår är mycket mer torrt än ett oblonderat, och därför kommer det inte alls behövas lika mycket tupering. Ett blekt och poröst hår är mycket lättuperat, så ta det försiktigt. 
 Ha inte bråttom med blekningarna, viktigast är väl att resultet blir så bra som möjligt, inte att det går så fort som möjligt? Du får vara beredd på att ha både gult och orange hår under en tid. 
För mig tog det ungefär ett halvår att gå från rödlila till vitt. Det krävde, vad jag minns, fyra blekningar. Då jag blekte med ganska långt mellanrum mellan varje blekning råkade jag aldrig ut för följande problem som jag har hört att andra har fått: de upplevde det som att blonderingen inte gjorde någon effekt ifall de bara väntade någon/några dagar mellan varje blekning. Dock vet jag inte om detta händer alla som bleker med flera blekningar tätt inpå varandra. Mitt godaste råd är att iallafall försöka vänta en vecka mellan varje blondering, och helst längre. Beroende på hur mycket du bryr dig om din hårkvalitet, kanske.Nu är det vitt, vad gör jag nu?

Var mycket snäll mot ditt hår nu, se hur i frågan ovan. Tänk på att ifall din naturliga hårfärg är väldigt mörk så får du ett litet helvete varje gång du måste bleka utväxten, och då måste bleka själva utväxten flera gånger.LYCKA TILL.

 

Varför finns det inte såna här snyggingar i Sverige för?;)

lördag den 7:e mar @ 10:13

Ganguro, är en del av japanskt gal mode. Tjejer kännetecknas av sin solbruna hud och har oftast blekt hår i olika färger. Under 90-talet var det populärt med platåskor, vitt pandasmink, sönderblekt hår och färgglada kläder. Ganguros dominerar gatorna i området Shibuya i Japan. Tjejerna inhandlar en stor del av sin garderob på varuhuset Shibuya 109. Det viktigaste med gal mode är att man följer de senaste trenderna.

 

 

-Om jag var Japan så hade jag iallafall sett ut såhär :D haha galet 

 

 

 

 

 

 

 

 

HISS/DISS?

 

 

 

Börja blogga

måndag den 2:e mar @ 14:19

Heej!

idag är det 2 mars 2009.. fixat den här bloggen nu, tänkte börja blogga lite smått inte för ofta inte för sällan.

Kommer skriva om ALLT möjligt, hur intressant den kommer vara osv får ni avgöra men whatever det blir säkert bra :)

puss!