Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

torsdag den 7:e maj @ 01:10

 

 Försöker duscha det så lite som möjligt eftersom ju mer man duschar desto torrare blir det och slits eftersom man fönar det och såna grejer. Förut försökte jag hålla mig och duscha håret var tredje dag men jag hamna i den vanliga rutinen ganska snabbt så nu blir det varannan dag vilket inte är så bra för håret men vill ni få friskare glansigare hår; duscha håret så sällan ni kan!

 

 Använd rikligt med balsam vid varje tvätt! Det gör så att håret får en massa fukt även fast du duschar varje dag eller varannan. 

 

 Använd hårinpackning 1 gång i veckan hellst, annars varannan vecka. Det blir som en helreparation då och håret klarar sig ett bra tag på det. (Men fortsätt endå använda balsam vid varje tvätt)

 

 Om man vill ha riktigt ljust hår, dvs Platinablondt, Vitblond, Ljusblond eller Barbieblond vad ni nu kallar det så använder iallafall jag alltid slingmedel när jag färgar mitt. Och det pga att det blir bäst resultat, håret blir så ljust som det bara kan bli och du slipper färga typ 11 gånger med vanligt blonderingsmedel för att det ska bli vitblond (Och då talar jag till de som har brunt hår och försöker bli blond)

Till de som redan är blonda och vill ha ljusare resultat nästa gång ni färgar utväxten kan jag rekommendera att köpa det ljusaste blonda slingmedlet istället för blonderingsmedel.

Den till vänster är den jag ALLTID använder, billig och många tror det är skräp men icke! Just look at me and get the answer ;)

Den till höger är helt OK men använder man den så får man stå ut med att få färga ett antal gånger till vilket jag tycker är värdelöst, därför använser jag MOOD :)

 

 SILVERSCHAMPOO - Det är ett måste om sin blondering blir misslyckad och orange/gult!

Eller många använder det också för att få sitt blonda hår vitare. Silverchampoo är ett schampoo som tar bort alla färpigment i håret, det tar bort gula/orangea toner framför allt och silverschampoo är framtaget för just för blondiner. Använder man shampoot för ofta så kan håret bli grått, och i värsta fall blått eller lila! Så silverschampoo ska användas med vissa gränser, enligt mig iallafall om man inte vill se ut som en gråhårig tant :p

Jag har testat 3 olika silverschampoon, alla i olika styrkor eller hur man ska säga..

Först denna. Det är nog den bästa jag har testat om jag tänker efter. Hur mycket jag än använde den så blev mitt hår aldrig blått eller grått, det höll sig bara till vitt så de va ju skitbra! Men det var längesen jag testade denna, jag har för mig att den kosta runt 125 kronor och den köpte jag hos en frisör här i lilla Heby så dehär borde de flesta frisörerna ha då :)

Märket heter KEUNE.

Det här är det dåligaste jag destat, det var nog därför det var så billigt. Köpte det på Ica Maxi förut haha. Men som ni ser så har schampoot typ en blå färg, dom andra 2 jag har testat har haft mörklila färg. Det är nog därför den här inte gav något resultat för jag har hört att ju mörkare färg det är på silverschampoon desto bättre effekt är det. Och de här schampoot har ju en blå färg, och det gav ingen effekt alls! Inte på mitt hår iallafall :p  

Märket är KW Cosmetics, men jag rekomenderar inte!

Sist men inte minst är de silverschampoo jag använder nu, eller jag har inte använt de på ett bra tag eftersom att jag färgar ju mitt hår med slingmedel och då behövs inte silverschampoo överhuvudtaget, bra va!? :)

Det här är det nät bästa jag har testat, de tar bort allt gult men använder man den mer än 2 gånger på raken så får håret ljusblå skifning vilket INTE är hett. Men bra är det iallafall! Jag köpte min hos frisören och de gick på 199:- också köpte jag ett balsam till som var jättebra i samband med det här silverschampoot, förpackningarna såg typ exakt likadana ut för de hörde ihop.

 

 Borsta aldrig håret när det är blött! Det sliter som fan. Vänta tills det har torkar och använd gärna balsamspray samtidigt som du borstar.

 

 Toppa håret en gång i månaden. Jag toppar och klipper mitt hår själv och det har jag gjort sen ca. 3 år tillbaks. Frisörer är min skräck, dom gör aldrig som man vill ha det hur noga man än beskriver och dom lyckas alltid klippa för mycket. Säger man 3 cm då tar dom en decimeter så liksom jaa, jag tycker det funkar utmärkt att klippa sig själv och jag vet många som gör det. Man har lärt sig många knep genom åren och klippt kompisar och såntdär. Dom som säger att man ska gå till frisören för att få "det riktigt gjort" kan slänga sig i väggen! Mitt hår är i toppskick, och det blir alltid som JAG vill när jag klipper mig så varför ska jag gå till en frisör för? Jag e frisör själv så :) haha. Men toppa någon cm varje månad, det är det värt de! Håret mår mycket bättre och de blir tjockare. Färgar man håret mycke kan man ta någon extra cm till, men det behöver inte vara nå mycke alls.

 

 Försök att inte använda för mycke hårprodukter i onödan, såsom hårspray som torkar ut håret och gör så att de klyver sig. Jag använder aldrig hårspray eller något liknande, utan jag får volym i mitt hår på ett naturligt sätt. Jag tuperar det! Tuperar man det på rätt sätt och riktigt länge så håller det faktist UTAN hårspray.

 

 Sov i flätor någon gång ibland! Det stoppar håret frn att gnuggas och samtidigt slitas mot kudden som de gör varje natt av sig självt. Har man flätor så "skyddar" man håret mot de, men det jobbiga är ju på morgonen om man kanske inte vill gå runt med vågigt hår i skolan eller så, då måste man ju platta det och då slits det ju. Men ibland får man ju skippa plattången och sätta upp hårt i tofs eller nåt.

 

Det var dom råd jag kom på just nu.. har mångamånga fler som jag bara inte kommer på just nu men dehär är bra tips iallafall! Ta hand om era hår!

excuse the cencure

 
Kommentarer;
Postat av: uppsala

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Haha jag har just gjort värsta missen med mitt hår, använt silverschampoo FÖR mycket\ofta så nu har det lila skiftningar. Plus en grov utväxt (YES! allt på en gång) men hade tänkt färga det nästa vecka, och då säger du alltså att jag ska börja med slingmedel istället? Jag använder nämligen samma blonderingsmedel som du gjorde i början. Min fråga är alltså, sitter det kar, tvättas inte slingor ur?!

06:27 torsdag den 7:e maj 2009
Postat av: alex

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Hejsan, jag är ju rookie i sthlm och undrar vad alla, både stockholmare och ickestockholmare tycker om kommunala trafiken i Sthlm, så... vad tycker du?;) /Sthlmsrookie.blogg.se

11:55 torsdag den 7:e maj 2009
http://sthlmsrookie.blogg.se
Postat av: uppsala

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Aha men då lär det ju slita mer också?!

16:58 torsdag den 7:e maj 2009
Postat av: uppsala

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

hehe tack! Vi får se vad det blir för något när det är dax. Först och främst ska denna ljus\blå aktiga skiftningen ur. Grattis till en ny läsare - JAG! =D hahaha

17:26 torsdag den 7:e maj 2009
Postat av: susanna

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

hej. jag har köpt det där kw cosmetics, bara hunnit använda det tre gånger så ser inget resultat än. men mitt schampoo är lila och inte blått som du beskriver. hur snabbt har du märkt resultat med de andra två produkterna du testat?

18:35 måndag den 11:a maj 2009
http://amorina.blogg.se
Postat av: Aesther

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Gillar ditt hår :)

17:45 lördag den 16:e maj 2009
Postat av: fridaaaa

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

bra tips. du som verkar veta. silverschampoot, här man i det som vanligt schampoo när man duschar bara. gnuggar in i hela håret och sen sköljer ur ? :) och hur många gånger i veckan kan man använda det tro. 2? :)

16:26 onsdag den 3:e jun 2009
http://fridaosv.blogg.se
Postat av: j-

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Hejsan! jag ska slinga mitt hår typ imon och jag bara undrar lite hur jag ska placera slingmedlet? Asså jag har ganska mörkt underhår (råttbrunt) och jag har även väldigt tjockt hår. Jag undrar bara då hur jag ska får allt det där blont. Ska man använda en kam och kamma igenom håret med slingmedel på eller hur ska jag göra? :) frågar dig eftersom du verkar så kunnig med sånt där :D väldigt tacksam för svar kram

20:39 onsdag den 17:e jun 2009
http://iogtrosanna.blogg.se
Postat av: emily

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Tänkte bara säga att i vanliga fall kan jag tycka att en mouche-piercing kan se ganska slampig ut, men på dig var det verkligen skitfint, blev lite förälskad här borta :)

22:33 tisdag den 7:e jul 2009
Postat av: malin

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Tack för tipsen, behövdes verkligen! :)

12:38 onsdag den 29:e jul 2009
http://maliniklasson.blogg.se
Postat av: kataline

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Jättebra tips! Jag har i vanligafall "råttfärgat" hår men har färgat sedan några år tillbaka, både brunt & blont, har alltid gjort det hos frisören, men tycker dom är så försiktiga. alltså, jag vill få en snygg blond färg, inte gul men inte för vit! men samtidigt vågar jag inte göra det själv. & om jag ska göra det själv & det inte blir bra vill jag lätt kunna färga tillbaka det. så det jag vill ha sagt är: hur gör jag för att få det bästa resultatet, det finns ju så många alternativ, silverschampoo osv osv .. vad rekommenderar du? för att veta min hårfärg & bedömma efter det kan du gå in på min blogg; k-ataline.devote.se skulle du kunna svara på min mail-adress? blir lätt att jag glömmer av att kolla om du svarat. tack så jättemycket på förhand!

14:47 fredag den 21:a aug 2009
http://k-ataline.devote.se
Postat av: samantha

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

jätte fin färg du har på läpparna vad är det ? Nyfiken, och undrar, har slingat mitt hår, jag kan inte ta hela utväxten efter utan måste slinga om?

18:46 tisdag den 1:a sep 2009
http://ultimatablondin.blogg.se
Postat av: Daniella

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

hejsan! tack för alla tips! Men jag skulle vilja fråga. Jag är ljusbrun i håret och ska få tillbaka mitt blonda hår. Vilket slingpaket tycker du jag ska använda mig av för bästa resultat?... Jätte tacksam för svar! kram!

00:16 onsdag den 16:e sep 2009
http://daniellphe.blogg.se
Postat av: Anna

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Vill bara tipsa alla om H&M's egna slingor.. skit bra! Har använt de flera gånger, även när jag haft mörkt hår och det har aldig blivit orange! Förpackningen än lite blåaktig, finns två st. En är det mindre färg i än den andra och inte lika ljus i resultatet! billigt och bra! tips tips!

02:21 fredag den 18:e sep 2009
Postat av: Jennie

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

jag vet inte hur mycket jag har letat efter sånt här:D mega tack för tipsen (Y)

17:10 måndag den 11:a jan 2010
Postat av: Idah

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Färgar du hela håret med slingmedel eller slingar du bara det? Mvh Idah

16:47 fredag den 7:e maj 2010
Postat av: Jennifeh'

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Hej, jag ha blonderat mig 2 gånger! och jag tycker nt de hjälper, och så ha jag lockigt hår med , så jag platta de varje dag , nån hjälp kanske ?

20:22 söndag den 13:e jun 2010
http://jjenniferjohansson.blogg.se
Postat av: Ylvah

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Åhh fin blogg du har och riktigt fint hår tack för tippsen! :D

07:20 fredag den 23:e jul 2010
http://iskallaylva.blogg.se
Postat av: Asta

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

Jätte bra tips!! funkar verkligen ;) du har såå 7kt fint hår!!

15:03 lördag den 1:a okt 2011
http://www.disarm.devote.se
Postat av: Alexandra ;D))),

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

hellu, jag har mörk brunt hår just nu, och vill jätte gärna få barbie blont, men jag vill färga hemma! tror du att det kommer misslyckas eller blir det ginger blont?? :s

17:06 tisdag den 17:e jan 2012
http://alexandrabogdan.devote.se/
Postat av: jessica sandwall

Om Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

hej! jessica heter jag, jag e lika blond som du på bilden. o ja vill tacka för tipset om sling slingmedel till utväxten=) skit bra ide!!! När ja använder silver schampoo blir mitt hår typ grått inte snyggt alls. va gör ja för fel??? du kan väl svara mej på Facebook jessica sandwall heter ja där o bor i karlstad. hoppas på svar från dej=) kram kram

01:38 torsdag den 26:e feb 2015

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: