Hur jag sköter mitt blonda hår & hur jag får det så ljust:

torsdag den 7:e maj @ 01:10

 

 Försöker duscha det så lite som möjligt eftersom ju mer man duschar desto torrare blir det och slits eftersom man fönar det och såna grejer. Förut försökte jag hålla mig och duscha håret var tredje dag men jag hamna i den vanliga rutinen ganska snabbt så nu blir det varannan dag vilket inte är så bra för håret men vill ni få friskare glansigare hår; duscha håret så sällan ni kan!

 

 Använd rikligt med balsam vid varje tvätt! Det gör så att håret får en massa fukt även fast du duschar varje dag eller varannan. 

 

 Använd hårinpackning 1 gång i veckan hellst, annars varannan vecka. Det blir som en helreparation då och håret klarar sig ett bra tag på det. (Men fortsätt endå använda balsam vid varje tvätt)

 

 Om man vill ha riktigt ljust hår, dvs Platinablondt, Vitblond, Ljusblond eller Barbieblond vad ni nu kallar det så använder iallafall jag alltid slingmedel när jag färgar mitt. Och det pga att det blir bäst resultat, håret blir så ljust som det bara kan bli och du slipper färga typ 11 gånger med vanligt blonderingsmedel för att det ska bli vitblond (Och då talar jag till de som har brunt hår och försöker bli blond)

Till de som redan är blonda och vill ha ljusare resultat nästa gång ni färgar utväxten kan jag rekommendera att köpa det ljusaste blonda slingmedlet istället för blonderingsmedel.

Den till vänster är den jag ALLTID använder, billig och många tror det är skräp men icke! Just look at me and get the answer ;)

Den till höger är helt OK men använder man den så får man stå ut med att få färga ett antal gånger till vilket jag tycker är värdelöst, därför använser jag MOOD :)

 

 SILVERSCHAMPOO - Det är ett måste om sin blondering blir misslyckad och orange/gult!

Eller många använder det också för att få sitt blonda hår vitare. Silverchampoo är ett schampoo som tar bort alla färpigment i håret, det tar bort gula/orangea toner framför allt och silverschampoo är framtaget för just för blondiner. Använder man shampoot för ofta så kan håret bli grått, och i värsta fall blått eller lila! Så silverschampoo ska användas med vissa gränser, enligt mig iallafall om man inte vill se ut som en gråhårig tant :p

Jag har testat 3 olika silverschampoon, alla i olika styrkor eller hur man ska säga..

Först denna. Det är nog den bästa jag har testat om jag tänker efter. Hur mycket jag än använde den så blev mitt hår aldrig blått eller grått, det höll sig bara till vitt så de va ju skitbra! Men det var längesen jag testade denna, jag har för mig att den kosta runt 125 kronor och den köpte jag hos en frisör här i lilla Heby så dehär borde de flesta frisörerna ha då :)

Märket heter KEUNE.

Det här är det dåligaste jag destat, det var nog därför det var så billigt. Köpte det på Ica Maxi förut haha. Men som ni ser så har schampoot typ en blå färg, dom andra 2 jag har testat har haft mörklila färg. Det är nog därför den här inte gav något resultat för jag har hört att ju mörkare färg det är på silverschampoon desto bättre effekt är det. Och de här schampoot har ju en blå färg, och det gav ingen effekt alls! Inte på mitt hår iallafall :p  

Märket är KW Cosmetics, men jag rekomenderar inte!

Sist men inte minst är de silverschampoo jag använder nu, eller jag har inte använt de på ett bra tag eftersom att jag färgar ju mitt hår med slingmedel och då behövs inte silverschampoo överhuvudtaget, bra va!? :)

Det här är det nät bästa jag har testat, de tar bort allt gult men använder man den mer än 2 gånger på raken så får håret ljusblå skifning vilket INTE är hett. Men bra är det iallafall! Jag köpte min hos frisören och de gick på 199:- också köpte jag ett balsam till som var jättebra i samband med det här silverschampoot, förpackningarna såg typ exakt likadana ut för de hörde ihop.

 

 Borsta aldrig håret när det är blött! Det sliter som fan. Vänta tills det har torkar och använd gärna balsamspray samtidigt som du borstar.

 

 Toppa håret en gång i månaden. Jag toppar och klipper mitt hår själv och det har jag gjort sen ca. 3 år tillbaks. Frisörer är min skräck, dom gör aldrig som man vill ha det hur noga man än beskriver och dom lyckas alltid klippa för mycket. Säger man 3 cm då tar dom en decimeter så liksom jaa, jag tycker det funkar utmärkt att klippa sig själv och jag vet många som gör det. Man har lärt sig många knep genom åren och klippt kompisar och såntdär. Dom som säger att man ska gå till frisören för att få "det riktigt gjort" kan slänga sig i väggen! Mitt hår är i toppskick, och det blir alltid som JAG vill när jag klipper mig så varför ska jag gå till en frisör för? Jag e frisör själv så :) haha. Men toppa någon cm varje månad, det är det värt de! Håret mår mycket bättre och de blir tjockare. Färgar man håret mycke kan man ta någon extra cm till, men det behöver inte vara nå mycke alls.

 

 Försök att inte använda för mycke hårprodukter i onödan, såsom hårspray som torkar ut håret och gör så att de klyver sig. Jag använder aldrig hårspray eller något liknande, utan jag får volym i mitt hår på ett naturligt sätt. Jag tuperar det! Tuperar man det på rätt sätt och riktigt länge så håller det faktist UTAN hårspray.

 

 Sov i flätor någon gång ibland! Det stoppar håret frn att gnuggas och samtidigt slitas mot kudden som de gör varje natt av sig självt. Har man flätor så "skyddar" man håret mot de, men det jobbiga är ju på morgonen om man kanske inte vill gå runt med vågigt hår i skolan eller så, då måste man ju platta det och då slits det ju. Men ibland får man ju skippa plattången och sätta upp hårt i tofs eller nåt.

 

Det var dom råd jag kom på just nu.. har mångamånga fler som jag bara inte kommer på just nu men dehär är bra tips iallafall! Ta hand om era hår!

excuse the cencure

 
Sminket från Playboyhuset

onsdag den 6:e maj @ 17:08
På onsdagkvällar i Kanal 5 har vi kunnat följa livet i Playboy Mansion de senaste åren. Nu är det svensk premiär för sminket som blivit känt genom serien.
 
Ända sedan Marilyn Monroe poserade på förstasidan 1953 så har Playboy ansetts vara en ikon för den amerikanska kulturen. Playboy Beauty som funnits utomlands sedan några år tillbaka, gör nu entré i Sverige med en hel kollektion av skönhetsprodukter som ska passa alla, ända ifrån "the girl next door" till den moderna kvinnan.
 
Produkterna som är prissatta mellan 129-279 kronor har fått goda utvärderingar på skönhetsbloggar och recensionssajter. Sortimentet innehåller allt från basprodukter som läppglans, ögonskuggor och rouge till sminkborstar, nyckelring med läppglans och en skimrande kroppspuder med namnet "Playmate of the Year". Alla förpackningar är självklart prydda med den välkända kaninloggan.
Sminket finns bland annat att köpa på http://www.eleven.se och märket heter PlayboyBeauty

Solariumbaby!

tisdag den 5:e maj @ 18:21

Känner mig fräsh och lite brunare nu, har vart och solat. Solade på ett annat ställe idag för nån hade typ gjort så att en 5-krona hade fastnat i atomaten "/ Menmen skitkonstigt solarium vare iaf, typ värsta fläkten framför en som blåste lite väl mycket tycker jag haha. aja

 

Det har typ bara regnat idag, tråkväder, finns inget att göra. Men jag har iallafall tagit bort mitt löshår nu, tänkte sätta i de på nytt någon dag.

Hoppas på bra väder i helgen! :)